2017

Almedalen 2017

PROGRAM 2017

PLATS: Hamnplan H205 ”RNS/ECAD/KRIS-tältet

09.00-17.00

KRIS fyller 20 år
Planerna inför 20 årsjubileet i höst pågår för fullt. Det kommer att bli festligheter där både nya och gamla KRIS,are kommer att mötas och ha roligt tillsammans. Även hedersmedlemmar och andra personer som varit betydelsefulla för verksamheten under sedan starten kommer att vara på plats. Kungen och Drottningen samt justitieministern och tidigare stadsråd som har stöttat föreningen genom åren är inbjudna.

13.00-13.30

Aldrig Backa – om att bli mamma och sluta med droger.
Tre tjejer, tre livsöden i en mammagrupp på KRIS (Kriminellas Revansch I Samhället). Deras liv har kantats av droger, våld och hemlöshet. Livet på samhällets bakgård har bytts ut mot barn, napp-flaskor och en stark vilja att förändra sina liv till något positivt.

Medverkande: Sara Woldu, Ledare mammagruppen, KRIS

14.00-14.30

Kriminalitet och missbruk – om att bryta mönster
Kan man hitta tillbaks till livet trots en barndom präglad av utsatthet, våld och sexuella övergrepp istället för att för alltid fastna i kriminalitet och missbruk?

Medverkande: Robert Andersson, författare, KRIS

15.00-15.30

Kan före detta kriminella missbrukare utbilda sig till att hjälpa andra lägga av?
Många som levt med brott och missbruk har brister i sin skolgång. De har kanske inte ens gått ut grundskolan. Men om de börjar leva nyktert och hederligt och sätter sig på skolbänken igen kan de då lära sig att hjälpa andra att bryta med den kriminella livsstilen?

Medverkande: Ali Reunanen, förbundssekreterare, KRIS

För mer info kontakta
Christer Karlsson
070-461 22 45
christer.karlsson@rikskris.se

WEBBSIDOR OCH SOCIAL MEDIER