Världskongress mot dödsstraff

Dramatisk ökning i antal avrättningar globalt – Amnesty International har registrerat det högsta antalet avrättningar på över 25 år. 

Under 2015 skedde en dramatisk ökning av antalet avrättningar i världen – det innebar att fler människor avrättades förra året än vid något annat tillfälle under det senaste kvartsseklet. Ökningen beror till stor del på Iran, Pakistan och Saudiarabien, det konstaterar Amnesty International i sin utredning av den globala användningen av dödsstraffet.

Organisationen ”Against the death penalty” arrangerar sin sjätte världskongress i Oslo den 21-23 juni. Organisationen arbetar aktivt mot dödsstraffet och att det bör avskaffas. På kongressen kommer olika experter världen över vara närvarande, advokater, domare, och andra rättsexperter samt politiker.

Christer Karlsson på KRIS Riksförbund, säger att ”dödsstraffet inte är ett straff utan ett brott och bör avskaffas över hela världen”

–Det finns inte någon plats för dödsstraffet i en rättsstat. Det finns ingen statistik som visar att antalet grova brott minskar av på grund av dödsstraffet.

Vi på KRIS stödjer Aginst the death pentalty och hoppas det blir en givande kongress

Banner Facebook 6th world Congress Against the Death Penalty

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.