De lyckligt lottade

Mitt i lunchrusningen satt det många åhörare på Scandic Park i Stockholm denna juni dag för att se och lyssna till releasen av en mycket omtalad bok. ”De lyckligt lottade” Och framme vid podiet stod det några kända personer som ville dela med sig av sin historia och sina kopplingar till ”De lyckligt lottade”. Vi var där och fångade detta för tidningen Vägen UT och i höst kommer ett uppslag. Anders Eriksson, ny förbundsordförande i Unga KRIS var en av de som fanns med i panelen. Honom kommer det ett stort reportage om i vår tidning Vägen UT efter sommaren. Missa inte det!

Är du i Almedalen i år, kan du besöka seminariet om ”De lyckligt lottade”.

Missbruksvård: Vilka är de lyckligt lottade?
Söndag 29 juni 2014, klockan 14:00
Almedalen, RNS-tältet på Cramérgatan, H 327

FAKTA
”Han hade spillt ut en massa rom på golvet och myrorna kände väl på långt håll att det fanns godis att hämta. Han satt på sängen och sa till myrorna: Ni är lyckligt lottade, ni! Ni vet i alla fall vart ni är på väg. Själv hade han inte en aning om vart han skulle ta vägen. Han befann sig i en öken utan vattenhål. Han var slut. Alla utom flaskan hade övergett honom.”

Release & Kunskapsseminarium

Boken och projektet De lyckligt lottade vill uppmärksamma att Minnesotamodellen, som introducerades i Sverige för 30 år sedan, har bidragit till att många människor rest sig ur misär, övervunnit besatthet och funnit tacksamhet över att de är de lyckligt lottade. Många i SCAA och Unga KRIS är sådana personer. Därför vet vi att det går att bryta med missbruk och beroenden. Vi vägrar ansluta oss till uppgivenhetens linje. Därför är boken nu skriven och därför tänker vi i projektform sprida kunskap och hopp.

Medverkande:
Jan Henrik Swahn och Bjarne Selin, som skrivit boken
Annika Östberg, föreläsare och författare
Lasse Lesand, ICA-handlare
Elisabeth Sundqvist, läkare och engagerad i SCAA
Anders Eriksson, ordförande i Unga KRIS
Catrine Näsmark, konstnär, som målat konstverket på omslaget
Harry Månsus, Djupare liv

Här är lite bilder från releasen.

Det här inlägget postades i Aktivitet, KRIS, Media, Nyheter, Unga KRIS, Vägen UT och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.