Toby Eccles: Invest in social change

Toby Eccles: Invest in social change

Toby Eccles: Invest in social change

Intressant presentation på TED.com

I Storbritannien, 63% av män som avslutar korta fängelsestraff är tillbaka inne i ett år för ett annat brott. Att hjälpa dem stanna utanför innebär arbetsträning, klasser, terapi. Och det skulle löna sig  – men regeringen kan inte hitta medel. Toby Eccles delar en fantasifull idé för hur man kan ändra på det: Social Impact Bond. Det är en ovanlig idé som hjälper till med ett socialt mål genom privata pengar – med regeringen att betala tillbaka investerarna (med ränta) om initiativen fungerar.

Toby Eccles har skapat en radikal finansiellt instrument som hjälper privata investerare bidra till att lösa svåra offentliga problem.

Det här inlägget postades i Media, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.