Sundsvall

Vi besöker häktet på Saltviksanstalten och Ljustadalens kvinnoanstalt.

Vi håller föreläsningar med Kris-information och lifestories för skolor, kriminalvård mf, dessa hålls av de som levt i kriminalitet och/eller drogmissbruk, men som idag lever som nyktra och hederliga.

Vi bedriver ett projekt tillsammans med Svensk Handel som heter ”Stoppa Tjuven”, vilket innebär att vi åker ut till butiker och gör en inventering av hur den ser ut stöldmässigt ur en tjuvs perspektiv, lämnar tips och idéer om hur en snattare/tjuv tänker och hur butiken kan göra för att på ett enklare sätt hindra tjuven.

Vi bedriver studiecirklar i olika former utefter önskemål och behov genom nykterhetsförbundet NBV.

Vi har sökt projektmedel för att starta upp ett projekt som heter Framtid för unga. Projektet riktar sig till målgruppen ungdomar mellan 13-15 år. Projektet innehåller teman som hederlighet, beroende, kamratskap, självkänsla, respekt med mera.

Vi tar emot studiebesök i första hand från gymnasieklasser vilket brukar vara mycket uppskattat både av lärare och elever och även för våran del.

Vi tar emot samtal och försöker ge råd till oroliga anhöriga till missbrukare.

Vi utför drogtester i uppdrag av kommunen.

Vi är hockey och fotbollsvärdar när det är matcher. Vi jobbar även som vakter på den årliga Gatufesten här i Sundsvall. Samt när det är andra evenemang i staden.

Vi har ett Korpenlag i fotboll som sysselsätter våra medlemmar och ungdomar. Vi vann serien 2010, och satsar även på vinst nu 2011.

Kris-medlemmar får träna till ett förmånligt pris hos Friskis och Svettis.

Under december månad har vi ett nära samarbete med Frälsningsarmén, RSMH samt Café Slink in då vi har en värmestuga uppställd på staden. Där vi serverar soppa och mackor, kaffe och dopp. Den kommer även att finnas uppställd under gatufestveckan.

ANSTALTER

Vi besöker kontinuerligt:

 Häktet på KVA Saltvik.
KVA Ljustadalen (Kvinno anstalt)

AKTIVITETER

Vi kommer under året 2012 att anordna en del aktiviteter för våra medlemmar.
Välkommen in och diskutera detta med oss!