Företagssponsorer

Vi vill uppmärksamma alla våra nuvarande sponsorer och partners om företaget UK-Utbilning. De har inget samarbete eller på något annat sätt något partnerskap med oss. De personer som ringer från UK-Utbildning uppger sig för att vara från KRIS och vill tacka för allt samarbete och locka över dom till UK-Utbildning. Vi har inte lagt ner vår verksamhet utan bedriver den som tidigare. Vi har dessutom fortsatt samarbete med Team Work Trading AB.

Har ni fått några samtal eller fakturor från UK-Utbildning, kontakta gärna oss eller Team Work Trading AB.

RIKSKRIS
08-642 00 06

Team Work Trading AB
0587-17 00 00

Publicerat i Nyheter | Etiketter | Kommentarer inaktiverade för Företagssponsorer

Nytt år och uppdateringar med medlemsregistret

Hej alla KRIS-medlemmar. 

Och ni är många i landet! Ett par tusen medlemmar är ni som får vår tidning Vägen UT och har möjlighet att vara med på alla KRIS verksamheter och aktiviteter runt om i landet. Detta medför en kostnad också och er medlemsavgift täcker en del av detta. 

Från och med nästa år kommer vi att återgå till det medlemssystem som vi hade för många år sedan och inte ge bort ett gratis år när man blir ny medlem. Den stora fördelen med det är att föreningarna får direkt hälften av er medlemsavgift när ni värvar en ny medlem eller förnyar ert medlemsskap. Detta kommer att ge alla föreningar i landet mer resurser att utföra sina verksamheter vilket gynnar alla de som vi hjälper. 

Från och med 1/1-2020 kostar ett Normalmedlemskap 100:-/år.
Stödmedlemskapet kostar 200:-/år.
(Normalmedlem är du som är straffad och/eller varit missbrukare. 
Stödmedlem är du som inte kvalificerar dig som normalmedlem, men vill stödja vår verksamhet. ) 

Vi hoppas att ni värvar fler medlemmar till era KRIS-föreningar och förnyar er avgift som kommer  första veckan i januari från vårt medlemssystem MyClub. Ni har 30 dagar på er att betala avgiften/fakturan. När ni gjort det kommer det ett digitalt medlemskort inom en vecka. 

Vill man inte längre vara medlem i KRIS meddelar man Medlemsregistret eller låter bli att betala avgiften/fakturan, även påminnelsen som kommer efter 30 dagar. Då är ni inte längre medlemmar. 

OBS! Vi skickar INGA obetalda avgifter/fakturor vidare till Inkasso eller Kronofogden. Nästan alla som är normalmedlemmar i KRIS har varit där och vet vilka svårigheter det är att komma därifrån.

Vi hoppas så klart att så många som möjligt fortsätter att stötta vår verksamhet! 

God jul och gott nytt år allesamman! 

Medlemsregistret
Telefon: 08-6420006
E-post: medlemsregistret@rikskris.se 
#starkatillsammans 

Publicerat i Nyheter | Etiketter , , , , | Kommentarer inaktiverade för Nytt år och uppdateringar med medlemsregistret

PRESSMEDDELANDE: Ordföranden för Kriminellas Revansch i Samhället skiljs från sitt uppdrag

Styrelsen för Kriminellas Revansch i Samhället (KRIS) har beslutat att skilja ordföranden Paul Barath från sitt uppdrag med omedelbar verkan. Han är även utesluten ur organisationen. Orsaken är bland annat ett oacceptabelt agerande gentemot kvinnliga medlemmar.

KRIS är en organisation som hjälper människor med kriminalitet och missbruksproblem. Den huvudsakliga uppgiften är att möta personer som friges från fängelser och erbjuda ett alternativ till droger och kriminalitet.

Paul Barath har varit ordförande för förbundsstyrelsen, och även verksamhetschef, sedan våren 2018.  Enligt förbundsstyrelsen har Paul Barath vid upprepade tillfällen agerat omdömeslöst och oacceptabelt mot kvinnor inom organisationen.

–Att vara ordförande i KRIS förbundsstyrelse ställer mycket höga krav på laglydighet och korrekt bemötande gentemot medlemmar och myndigheter, säger Germay Woldu, ny ordförande i KRIS.

Styrelsen fick tidigare i år information om att Paul Barath ska ha agerat omdömeslöst och i strid med organisationens värderingar. En kvinna har polisanmält Barath och en förundersökning om sexuellt ofredande är nu inledd.

KRIS är en organisation vars grund vilar på att ge människor en andra chans. Det har även varit styrelsens mål och önskan sedan informationen kom till styrelsens kännedom. En intern process under sommaren har dock inte lett till framåt, utan blottat växande samarbetsproblem. Paul Barath har brutit mot av förbundsstämman fastslagna överenskommelser och på olika sätt agerat illojalt mot organisationen. Styrelsen har därför beslutat att skilja Paul Barath från sin tjänst som verksamhetschef och ordförande. Förbundsstämman har även beslutat att utesluta Paul Barath ur organisationen.

–Vi tog anklagelserna från kvinnorna på allvar. Vi gjorde vårt bästa för att hantera situationen på bästa sätt för alla inblandande. Men tyvärr fanns inte förutsättningarna att hitta en konstruktiv lösning. Med bakgrund av den information vi nu har var det nödvändigt att vidta dessa åtgärder, säger Germay Woldu.

 

Publicerat i KRIS, Nyheter, Pressmeddelande | Etiketter , | Kommentarer inaktiverade för PRESSMEDDELANDE: Ordföranden för Kriminellas Revansch i Samhället skiljs från sitt uppdrag

Sveriges mest spännande studieförbund, NBV söker ny förbundsrektor

Efter åtta år har nuvarande förbundsrektor beslutat sig för att gå i pension och därför söker vi nu en efterträdare.

– NBV har växt i verksamhet och självförtroende under de år Åke Marcusson verkat som Förbundsrektor. Vi har under dessa år gjort betydande insatser för att bland annat utveckla svensk folkbildning och bidra till ett bra mottagande av alla nyanlända som kommit till Sverige. Åke lämnar efter sig ett studieförbund i väldigt gott skick och med stora möjligheter. Vi ser fram emot att hitta en ny förbundsrektor som ska ta NBV vidare in i framtiden, säger förbundsordförande Vidar Aronsson.

Efter åtta år har nuvarande förbundsrektor beslutat sig för att gå i pension och därför söker vi nu en efterträdare. Nuvarande förbundsrektor är kvar på sin tjänst till dess att ny är rekryterad. 

-Det här är det roligaste jobbet jag har haft! Men nu är det dags för mig att lämna över uppdraget till en person som kan fortsätta utveckla NBV, säger förbundsrektor Åke Marcusson

Här är länken till ansökan:
Publicerat i Nyheter | Etiketter , | Kommentarer inaktiverade för Sveriges mest spännande studieförbund, NBV söker ny förbundsrektor

Revanschpodden är här

Det finns inga hopplösa fall bara hopplösa situationer. Revanschpodden levererar berättelser som berör. Vi tar tempen på kriminalpolitiken samt olika rättsfrågor. Vi pratar med kända och okända människor som av olika anledningar varit nere på botten i de djupaste vatten – och sedan fått sin revansch.

Följ oss på våra sociala medier via @revanschpodden eller hashtaggen #revanschpodden

 

Publicerat i Nyheter | Etiketter , , , , | Kommentarer inaktiverade för Revanschpodden är här

KRIS talade på Internetdagarna 2018

I måndags startade årets upplaga av Internetdagarna 2018 som arrangeras av Internetstiftelsen. Det är en konferens för de som arbetar med internet på ett eller annat sätt. Vår kommunikatör Joakim blev inbjuden av Deeped Niclas Strandh och Sarah Larsson Bernhardt i somras efter händelsen i Almedalen då många KRIS:are omringade NMR under Annie Lööfs tal. Det blev en otroligt viral spridning på sociala medier och med anledning av detta skulle Joakim tala på programmet: Sociala medier efter buzzwords, hype och backlash som dessutom sändes LIVE.

Under 20 minuter så fick Joakim berätta om vilka KRIS är och vad vi gör. Några exempel på hur vi arbetar på webben och vilka tjänster vi använder. Slutligen så lyfta han upp det unika case från Almedalen under Centerpartiets tal där NMR stod och viftade med flaggor och hotade de demokratiska läget. Allt detta avslutades med någon fråga från publiken och Deeped.

Efter den händelsen med NMR vann vi priserna ”Snällast i Almedalen”, 2:a pris som ”Årets digitala kommunikatör i Almedalen 2018” och blev ”Årets Almedarling” för andra året. Första året var 2011 då vi vann med kampanjen ”Statligt knark och också knark”. Vi blev dessutom ”Hetast i Almedalen” samma år.

Vi är så tacksamma för att vi fick komma till @internetdagarna och berätta om vårt arbete med sociala medier och den virala händelsen i Almedalen.

Är sociala medier egentligen dåtidens eller framtidens kommunikation? Vi tittar på ett år av backlash, Facebooks tapp av användare men också många nya möjligheter. Influencer marketing, growth hacking, vardagskommunikation vs kampanjer, paid social och att göra socialt på riktigt. Vi tittar på trender i B2C och B2B och bland organisationer och ger hands on-tips för senaste från framgångsrika marknadsförare.

 

#ind18 #internetdagarna #sidbyte #tryggaretillsammans #rikskris #socialamedier #viralt #almedalen #nmr #hetastialmedalen #digkom18 #åretsalmedarling #almedarling #snällastialmedalen

 

Publicerat i IT-Gruppen, KRIS, Nyheter | Etiketter , , , , , | Kommentarer inaktiverade för KRIS talade på Internetdagarna 2018

I dag fyller vi 21 år!

Idag fyller vi år! 23 oktober 1997 satt elva före detta kriminella på restaurang Skohornet på Södermalm i Stockholm och skrev ner stadgar för den nybildade föreningen.

Första året hade KRIS inga egna ekonomiska resurser. Vi fick en minibuss och ett bensinkort av Kriminalvården för att kunna åka runt i landet och sprida vårt budskap och den första augusti 1998 blev en historisk dag då hämtade vi för första gången en frigiven blivande medlem direkt vid fängelset.

Idag gör vi årligen 1600 anstaltsbesök, 100-tals studiecirkeltimmar, 500 morgonmöten, runt 50 muckhämtningar, 200 föreläsningar i skolor, 50 företagspresentationer och så klart massor med enskilda samtal på våra föreningar, gator och torg och på olika institutioner.

Vi är otroligt tacksamma för alla er som stöttar oss och som ser till att vi kan fortsätta vårt arbete med att hjälpa människor tillbaka in i samhället.
Skänk oss gärna en tanke idag på er arbetsplats, skola, hemmet eller var ni än befinner er och gå in och bli stödmedlem hos oss.

Det kostar 100:- per år men är gratis första året. Då får ni även vår tidning Vägen UT som kommer 4 gånger per år.

Tack!

Publicerat i Nyheter | Etiketter , | Kommentarer inaktiverade för I dag fyller vi 21 år!

”TRYGGARE KAN ALLA VARA” 

 

”TRYGGARE KAN ALLA VARA” 

I 30 dagar har turnén ”Tryggare kan alla vara” varit från Kiruna i norr till Helsingborg i söder. Nu är turnén slut för denna gång. Vi är så otroligt tacksamma för alla som hjälpt oss och besökt oss i alla städer. Nu börjar vi arbeta med nya tankar och ideér under hösten och våra vanliga verksamheter. Följ oss på våra andra kanaler så missar ni inget i höst.
Facebook Instagram Twitter Youtube

Tillsammans skapar vi ett tryggare Sverige.

Produktion: Filmbyrån Innehållet 

Publicerat i Nyheter | Etiketter , , , , , | Kommentarer inaktiverade för ”TRYGGARE KAN ALLA VARA” 

Av hela vårt hjärta: TACK!

Vi i KRIS är människor som har kommit tillbaka från kriminalitet och missbruk.
Vi har suttit i häkten, fängelser och institutioner.
Vi har bott i lägenheter, gamla hus, härbärgen och på gatan.
Vi har gjort behandlingar och eftervård.
Vi har deltagit i studiecirklar och gått vuxenutbildningar.
Vi har återfått våra körkort och gjort skuldsaneringar.

Idag är vi glada samhällsmedborgare som hjälper andra människor att göra samma resa som vi har gjort. Det är vi duktiga på! Men när det kommer till andra saker behöver vi hjälp.

Nu åker vi land och rike runt med den fina husbilen och pratar med människor och startar nya föreningar. Idag har vi utökat vår verksamhet med KRIS Kristianstad, KRIS Skövde och KRIS Västerås och vi har en vecka kvar på turnén.

Detta hade inte varit möjligt utan:
Studieförbundet NBV
mySafety Försäkringar AB
Intea
Jupiter Oasis
VAL-BO Utbildning
Bengt i Örkelljunga 

Publicerat i Nyheter | Etiketter , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Av hela vårt hjärta: TACK!

TRYGGARE KAN ALLA VARA! NU KÖR VI!

När vi såg människorna i Almedalen stå där, förskräckta och rädda, sa vi till oss själva: Vad är det som händer?” Ett samhälle där rädslan tillåts styra är inte det samhälle vi vill leva i. Vi har fått chansen att komma tillbaka men det är inte det här vi vill komma tillbaka till. Då kände vi att vi ville visa att alla borde ha rätten att känna sig trygga. Visa att vi står upp mot allt som motverkar ett öppet och demokratiskt samhälle. Genom vår tysta demonstration kunde vi, i en tid då de politiska partierna tävlar om vem som kan ha den hårdaste retoriken med strängare straff och fler poliser, peka på att en annan väg är möjlig.
Med vårt budskap ”Sidbyte” visar vi att ingen är ett hopplöst fall. Att det går att byta ut sina gamla värderingar till nya och bättre. Men detta betyder också att man måste visa ökad tolerans och öppenhet för de som försöker komma tillbaka in i samhället.
Trygghet är frukten av ett förebyggande arbete som startar redan med riktigt små barn och som följer med under hela skoltiden upp till vuxen ålder. Tryggheten ska finnas där när livet gör sig påmint och ge de som behöver möjligheten att reparera de fel de gjort och chansen att komma tillbaka på banan. Ju tryggare desto bättre odds att lyckas.

TRYGGARE KAN ALLA VARA!

Att vilja ha trygghet i vardagen är något som vi alla har gemensamt. Trygghet är något som vi behöver. För att skapa bra relationer. För att kunna ha ett bra liv.
Nu åker vi ut för att skapa den trygghet som vi alla vill ha. Tryggheten i hemmet, i kvarteret, på gatan, i skolan eller på arbetsplatsen. Men även tryggheten i att få en andra chans i livet. Allas rätt till trygghet är något som vi tillsammans måste arbeta för.
Det är målet för den husbilsturné som KRIS drar igång med start den 6 augusti under parollen ”Tryggare kan alla vara!” Under en månad kommer vi att besöka omkring 25 orter, städer och campingplatser runt om i landet.
Förutom att prata om vikten av att känna sig trygg kommer vi att informera om KRIS verksamhet och erbjuda hjälp med att starta upp nya, lokala KRIS-föreningar på de platser vi besöker direkt på plats.
Vi är oerhört tacksamma för att ha fått chansen att komma tillbaka. Vi vill vara en del av
ett samhälle som är säkert för alla och vi jobbar hårt för att dra vårt strå till stacken i
detta arbete.

Du kan själv öka tryggheten i din närhet genom att:

• bli bekant med dina grannar
• lära känna hen som driver den lilla matbutiken i hörnet
• bli kompis med fastighetsskötaren
• lära dig namnen på ungarna som leker på gården
• engagera dig i dina barns skolgång
• gå på föräldramöten
• inte tolerera någon som helst kriminell verksamhet i ditt närområde
• rapportera skadegörelse och klotter

Vill du följa vårt arbete för ett tryggare samhälle, följ då oss på våra sociala medier eller hashtaggarna, #sidbyte och #tryggaretillsammans. Dela gärna med dig av dina egna initiativ för ett tryggare samhälle på dina sociala medier, tagga gärna inläggen med #tryggaretillsammans.
Om du har andra bra idéer eller vet om andra intressanta initiativ om hur man kan öka tryggheten, kontakta:

Paul Barath
Förbundsordförande
‭073-688 31 31‬
info@rikskris.se

Med små och stora gåvor från privatpersoner, företag och andra organisationer kan vi fortsätta och utöka vårt arbete.
Plusgiro: 90 05 53-9 eller Bankgiro: 90 055 39
Märk inbetalningen med ditt namn, ort och
“Jag stödjer KRIS”

Turnéplan:

6 augusti Varberg
7 augusti Jönköping
8 augusti Borås
8 augusti Alingsås
9 augusti Skövde
10 augusti Karlstad
11 augusti Falun
13 augusti Mora
14 augusti Östersund
16 augusti Kiruna
17 augusti Luleå
18 augusti Piteå
20 augusti Skellefteå
21 augusti Örnsköldsvik
22 augusti Hudiksvall
23 augusti Västerås
24 augusti Örebro
25 augusti Linköping
27 augusti Västervik
28 augusti Kalmar
29 augusti Borgholm
30 augusti Camping Öland
31 augusti Karlshamn

1 september Ystad
3 september Lund
4 september Landskrona
5 september Helsingborg

Publicerat i Nyheter | Etiketter , , | Kommentarer inaktiverade för TRYGGARE KAN ALLA VARA! NU KÖR VI!
  • SPONSORER

    sca-care-of-life-85843748