Knarklän

#knarklan

P4 Gävleborg gör en granskning om knarket i länet. Det är en exklusiv granskning som aldrig förut gjorts. Som lyssnare kommer du att få ta del av granskningen på flera plattformar; radio, webb och sociala medier. Här nedan finner du reportrarnas tankar kring granskningen.

I våras fick vi rapporter om att spicerökningen brett ut sig lavinartat bland ungdomar i Gävleborg.

Förfärad av fakta startade en diskussion på redaktionen om hur vi kunde göra journalistik av detta, i vårt tycke, både hemska men samtidigt viktiga som händer mitt ibland oss.

För en månad sedan satte fyra reportrar igång med granskningen av drogsituationen i Gävleborg. Vi har rotat i gamla domar och kartlagt Gävleborg som narkotikalän. Vi avslöjar hur många som verkligen dör av narkotika och vi berättar om en instans som, för många, förmodligen är en smula oväntad stordistributör av narkotika.

Du kan förvänta dig att höra läkare, polis, politiker och allsköns experter – men framför allt så har vi pratat med dom som sällan kommer till tals när drogsituationen berörs; missbrukarna själva!

Klicka på länken nedan för att ta del av hela artikeln. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=6006507

Det här inlägget postades i Bollnäs, Gävle, KRIS, Media, Nyheter, Unga KRIS och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.