Hälsning kan vara på liv och död

Halsning-KRIS116

Åtta personer har slagit sig ner i sofforna och berättar i tur och ordning hur helgen varit. En har sovit dåligt, en annan är glad över att ha mött en barndomsvän och en tredje är tillbaka efter ett återfall i drogmissbruk, tacksam över att ha överlevt och påtagligt skakad över insikten att ett återfall till förmodligen betyder döden. Det är måndag morgon i Kris Stockholms lokaler på Söder. Kriminellas revansch i samhället är en ideell förening där före detta kriminella och missbrukare hjälper varandra tillbaka in i samhället. När de skiljs åt efter morgonsamlingen ger de varandra varma kramar. Även männen kramar om varandra utan den annars så vanliga dunken i ryggen. Läs mer surfa in på länken här: http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/halsning-kan-vara-pa-liv-och-dod_4125205.svd

Text: Anna Asker SVD

Foto: Malin Hoel SVD

Det här inlägget postades i KRIS. Bokmärk permalänken.