KRIS viktigaste uppgift

KRIS och Unga KRIS i Almedalen 2013. Foto: Joakim Berndes

KRIS och Unga KRIS i Almedalen 2013. Foto: Joakim Berndes

Kriminellas Revansch I Samhället tycker att det är viktigt att informera kriminella om rätten att friges med möjlighet att få ”revansch i samhället”

Denna information sker främst genom att KRIS besöker anstalter och häkten samt genom tidningen Vägen Ut. KRIS erbjuder kriminella och/eller
drogmissbrukare som har tröttnat på att leva kriminellt och vill byta livsstil – en frizon under den första tiden efter muck.

I dag har vi drygt 5 000 medlemmar i Sverige, men är inte nöjda med det. Vägen Ut distribueras till samtliga
fängelser och häkten i Sverige, i tidskriften informerar vi om att KRIS finns och att vi tillsammans kan jobba för att just du också ska kunna sluta upp i våra led.

Här nedan följer den manual som du som tröttnat på skiten kan följa om du vill arbeta för att tillsammans med KRIS hjälpa dig själv och senare andra som är i samma situation som du nu befinner dig i. Du kan vara ung eller gammal, man eller kvinna, av svensk eller utländsk härkomst.
1. Ta kontakt med din lokala KRIS förening, när som helst under verkställigheten. Men helst innan du friges, KRIS vill gärna kunna få möjlighet att besöka dig vid några tillfällen. Detta för att hinna lära känna dig och för att kunna hjälpa just dig att planera inför din frigivning.

2. Du kan så småningom bli medlem, genom medlemskapet får du tillgång till den frizon som varje lokal KRIS-förening erbjuder. Där kan du vara dig själv utan att
behöva springa omkring på stan och hålla färgen. Dessutom ingår det en prenumeration av Vägen Ut samt ett antal andra förmåner beroende på vilken lokal KRIS-förening du tillhör.

3. När denna kontakt har etablerats och vi tillsammans har hittat en plan för att du ska få en rejäl chans till ett liv utan kriminalitet och droger – då kommer vi och hämtar dig när du muckar. Vi ser till att din frigivning blir en positiv upplevelse.

4. Du välkomnas i vår gemenskap och vi gör tillsammans det arbete som krävs för att vi gemensamt ska lyckas få ett liv där hederlighet, drogfrihet, kamratskap och solidaritet är de tongivande bitarna för att lyckas med vår ”revansch i samhället”.

5. KRIS kan i de allra flesta fall hjälpa till med boende och sysselsättning samt hjälpa till att styra upp sociala och myndighetskontakter.

KRIS finns idag på flera orter i Sverige. Organisationen är också etablerad i Danmark, Finland, Vitryssland, Ryssland och Ukraina. För mer info gå in på vår hemsida: kris.a.se

Det enda kravet vi har på dig är att du ställer upp på KRIS fyra deviser:

Hederlighet

Drogfrihet

Kamratskap

Solidaritet

 

Det här inlägget postades i KRIS, Nyheter, Unga KRIS och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.