2011-09-29 PRESSMEDDELANDE

KRIS Årets Almedarling 2011

För en liten stund sedan mottog KRIS, Kriminellas Revansch I Samhället, priset som Årets Almedarling som delades ut på kvällens Almedalsmingel, arrangerat av K-Street Advisors och Makthavare.se.

-Fantastiskt kul att få detta erkännande för vår kampanj ”Statligt knark är också knark” som kritiserar Missbruksutredningens förslag att bl a utöka förskrivningen av Subutex, säger Christer Karlsson, förbundsordförande för KRIS, Kriminellas Revansch I Samhälle.

-Vi är så stolta över att vi, fd kriminella och missbrukare, uppmärksammas för att vi gör något bra – så har inte våra liv sett ut tidigare, säger Magnus Andersson, förbundsordförande i Unga KRIS.

-Att vår kampanj uppmärksammas ger oss, och många andra missbrukare och kriminella, hopp om att det går att påverka narkotikapolitiken och narkomanvården, fortsätter Christer Karlsson.

– Vi måste också tacka vår vän Mårten Gudmundhs, som driver Knivstabyrån Impacta. Som fattig ideell organisation är det a och o att hitta personer som delar ens värderingar och som inte bara drivs av konsultarvoden, menar Magnus Andersson.

Motiveringen till Årets Almedarling 2011:
I skarp kontrast till de vanligt förekommande väldressade pr-konsulterna och lobbyproffsens vita skjortor och trendiga frisyrer, stack de dryga 70 medlemmarna från KRIS ut rejält under årets Almedalsvecka. Med ett angeläget budskap om riskerna med behandling av drogberoende med substitutionsersättning i stället för vård, väckte KRIS nyfikenhet och engagemang. Man gjorde avtryck i debatten och levde kvar i Almedalsbesökarnas minne även många veckor efter hemresan från Gotland. Kriminellas Revansch I Samhället, KRIS, är värdiga mottagare av hederstiteln Årets Almedarling 2011!

Undertecknat av Jonas Morian, chefredaktör på makthavare.se

Det här inlägget postades i KRIS, Media, Nyheter, Pressmeddelande och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.