KRIS Trelleborg film nominerad

KRIS Trelleborg i filmen Revanch som är nominerad till Angeläget filmfestival i Göteborg.

KRIS Trelleborg i filmen Revanch som är nominerad till Angeläget filmfestival i Göteborg.

Elin Selse och hennes filmteam spelade in en dokumentärfilm om mänskliga rättigheter och KRIS Trelleborg. Den filmen skickade det sedan in till ”Angeläget filmfestival” i Göteborg (http://www.angelaget.nu/sv/dokumentarfilmfestivalen) och vi har nu fått glädjande besked av Elin att den blivit nominerad och nu ska de till Göteborg och representera filen.

Vi håller tummarna så klart och lyckönskar hela teamet!

Se filmen nedan.

Publicerat i KRIS, Media, Nyheter, Trelleborg | Etiketter , , , , , , , , , , , | Lämna en kommentar

KRIS-08 byter namn

2008 bytte KRIS Stockholm namn till KRIS City och flyttade till Olofsgatan mitt i centrala Stockholm. Efter ytterligare en flytt ett år senare så bytte den sittande styrelsen namn till KRIS-08 som varit det namn som många hört nämnas det sista åren.

Fd KRIS-08 hade årsmöte nyligen och strax efter mötet så tog den nya styrelsen beslutet att ändra namnet till det namn som ursprungligen fanns;

KRIS Stockholm 

Så under några dagar så kommer hemsidor, mobil applikationer och övriga informations plattformar ändra till det nya namnet. Detta kan innebära lie störningar och många av er kanske behöver tömma ert cacheminnet på er webbläsare om ni inte kommer till nya föreningssidan http://kris.a.se/foreningar/lokalforeningar/stockholm/

Vi hoppas ni har överseende med detta.

// RIKS KRIS

KRIS-08 blir KRIS Stockholm men finns kvar i samma lokaler. Foto: Joakim Berndes

KRIS-08 blir KRIS Stockholm men finns kvar i samma lokaler.

Publicerat i 08, Nyheter, Stockholm | Etiketter , , , , , , | Lämna en kommentar

Almedalen 2014

Vårt arbete inför Almedalen har börjat för länge sen, och många andra med oss. CAN ska redovisa skolelevers drogvanor bland annat och det kommer vi självklart att bevaka. Vi kommer att ha några nya samarbetspartners i år och ser fram emot en härlig intensiv tid med dem.

Vi kommer att använda vår tagg #krisialmedalen som tidigare år på våra sociala medier. Följ oss även på Instagram @rikskris och Twitter @rikskris för att ta del av det arbete vi gör innan, under och efter Almedalen.

Hoppas vi ses på Gotland i sommar!

KRIS I Almedalen. Foto: Joakim Berndes

KRIS & Unga KRIS I Almedalen. Foto: Joakim Berndes

Publicerat i Aktivitet, KRIS Riksförbund, Unga KRIS | Etiketter , , , , , , , , , , , , | Lämna en kommentar

Fler livstidsdömda i framtiden.

Ryskt fängelse. Foto: Christer Karlsson

Ryskt fängelse. Foto: Christer Karlsson

Ett av alliansens viktigaste mål har varit att skärpa straffen för allvarliga våldsbrott. Grundläggande utgångspunkten har lagts vid brottets allvar.  Som exempel kan anges om brottet riktats mot närstående eller inför ögonen på offrets närstående. Ett lagförslag som regeringen överlämnade till riksdagen den 13 mars föreslogs att livstidsstraff ska dömas ut i större utsträckning än tidigare. Förslaget föreslås träda i kraft 1 juli 2014.

Den 1 juli 2009 ändrades straffskalan för mord så att straff upp till 18 år kunde dömas ut. Senast regeringen genomförde en reform var 1 juli 2010 då en rad åtgärder togs för att skärpa straffen för grova våldsbrott. Tanken var att genom att utdöma livstidsstraff skulle samhällets avståndstagande tydligt markeras. En utvärdering gjord av brottsförebyggande rådet visar att reformen inte fått tillräckligt genomslag. Därför anser man nu att det finns fog för ytterligare skärpningar.

Förslaget som i de flesta fall talar för att livstidsstraff kommer att utdömas för mord har inte stöd av (V) och (MP)

Morgan Johansson (S) rättspolitisk talesperson säger i ett uttalande att ” frågan är om regeringen når det målet eller bara krånglar till lagstiftningen. De har ju inte varit särskilt lyckosamma hitintills i lagstiftningen” Morgan Johansson konstaterar också att lagrådet och regeringen inte har samma uppfattning om lagförändringens effekter. Lagrådet menar att förslaget innehåller både tolkningssvårigheter och tillämpningssvårigheter i en inte obetydlig omfattning.

– Om förslaget går igenom finns det få möjligheter till frigivning. Jag ser hellre tidsbegränsade straff säger Christer Karlsson förbundsordförande i KRIS. Att sitta inne på livstid är psykiskt påfrestande och det lönar sig inte heller att sköta sig.

Publicerat i KRIS Riksförbund, Media, Nyheter | Etiketter , , , , , , , , | Lämna en kommentar

Fotboll för farligt för fängelset?

All Fair Cup. Foto: Joakim Berndes

All Fair Cup. Foto: Joakim Berndes

Efter nästan fyra decennier läggs Korpfotbollen på fängelset ner. Det är för farligt att fortsätta menar ledningen. Lena Danielsson, kriminalvårdschef i Kalmar, berättar att fotbollen upphör på grund av säkerhetsskäl….

Läs mer

Publicerat i KRIS, Nyheter | Etiketter , , , , , , | Lämna en kommentar

Sociala medier i Almedalen

Seminarium Springtime PR. F.v. Johan Englund, Jonas Morian, Karin Bäcklund.

Seminarium Springtime PR. F.v. Johan Englund, Jonas Morian, Karin Bäcklund.

Denna morgon tillbringade jag på Springtime PR i Stockholm. De hade ett seminarium om Sociala medier i Almedalen och de som medverkade var Karin Bäcklund Springtime PR, Jonas Morian Promemorian, Johan Englund Fortum. Jonas var även den som delade ut priset från Makthavare.se som Årets Almedaring till KRIS 2011. Seminariet var intressant och jag fick mycket bra information om vad vi ska tänka på under Almedalen.

Jag hoppas att vi kan använda dessa verktyg jag fick med mig så vi når den målgrupp vi vänder oss till. Det är valår och det kommer att vara näst intill omöjligt att nå ut på sociala medier så nu blir det planering och projektgrupps information inför Almedalen 2014.

Mycket nöje!

// Joakim Berndes

LÄNKAR:

Hemsidor
Springtime PR
Promemoria
Fortum

TWITTER:
Karin Bäcklund
Jonas Morian
Johan Englund

Niklas Svensson från Expressen har förändrat spelplanen i Almedalen.

Niklas Svensson från Expressen har förändrat spelplanen i Almedalen.

Publicerat i IT-Gruppen, KRIS Riksförbund, Media | Etiketter , , , , , , , , , , , , | Lämna en kommentar

En ny rapport visar att en miljon svenskar är beroende eller missbrukare.

IMG_3308

Foto: Joakim Berndes

 

Som jag skrivit om tidigare gällande att Missbrukssituationen är skrämmande i Sverige så stöds nu mitt påstående ytterligare efter mätningen som gjorts i ett led i uppföljningen av regeringens samlade ANDT-strategi där regeringen beslutade år 2012 att genomföra en fördjupad nationell mätning av bruk, missbruk och beroende av alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT) i den vuxna befolkningen. I beslutet ingick även att kartlägga de negativa konsekvenserna på andra än själva brukarna.   Läs mer

Publicerat i KRIS Riksförbund, Media, Nyheter | Etiketter , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lämna en kommentar

Ny verksamhetsansvarig på KRIS-08 Stockholm

KRIS 08 Stockholm välkomnar Bengt Eringstad som ny verksamhetsansvarig på Stockholms föreningen.

Bengt kommer närmast från KRIS Tranås där han var ordförande och en drivande kraft inom föreningen, han har tidigare även varit verksam inom KRIS Örebro.

Styrelsen och personalen ser verkligen fram emot att han nu är på plats och kan komma in i verksamheten under en övergångsperiod.

–Han säger att det är ett stort ansvar att axla men att han ser fram emot att ta sig an den här utmaningen och är väldigt glad att han har fått förtroendet.

Kontakt uppgifter till Bengt hittar ni nedan och på vår på vår hemsida
http://kris.a.se/foreningar/lokalforeningar/08-2/

Bengt Eringstad Verksamhetsansvarig KRIS -08 Stockholm
Tel: 08-720 21 15 . 0762-308926.
E-mail: bengt.eringstad@kris.a.se

Bengt Eringstad. Foto: Roger Karlsson-Uhrman

Bengt Eringstad. Foto: Roger Karlsson-Uhrman

Publicerat i 08, Föreningar, KRIS | Etiketter , , , , | Lämna en kommentar

Årsmöten

Nu är det nytt år och nu börjar många av våra föreningar förbereda sina årsmöten. Här är det första föreningarna som är färdiga med datum och plats.

RIKS KRIS Styrelse

Har årsmöte lördag den 24 maj.

Läs mer
Publicerat i 08, Aktivitet, Bollnäs, Falkenberg, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Linköping, Malmö, Norrköping, Sundsvall, Tranås, Trelleborg | Etiketter , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lämna en kommentar

Lexbase – Kontroversiell nättjänst

Lexbase - Kartsökning visar direkt på en karta vart en tidigare dömd bor.

Lexbase – Kartsökning visar direkt på en karta vart en tidigare dömd bor.

I dagarna har webbtjänsten Lexbase lanserats, en sajt där man mot betalning kan kolla upp personer som dömts för ett brott och mot betalning ladda ner domen.  Nättjänsten har skapat stor debatt och sajten har fått skarp kritik.

Den som är nyfiken på vilka i grannskapet som är kriminella eller om dotterns nya pojkvän dömts för brott kan nu få tillgång till alla svenska domar. Via nättjänsten Lexbase kan man söka på namn eller personnummer för att se om en person har blivit dömd. Man kan också titta över ett visst område på en karta, alla domar är utsatta som röda prickar. Vill man veta mer om vad domen handlar om får man betala en avgift för att komma åt den informationen.

Läs mer

Publicerat i KRIS Riksförbund, Media, Nyheter | Etiketter , , , , , , , , , , , , , , | 2 kommentarer