Ministern: all spice kan bli olaglig

 Efter spice-larmen och nya syntetiska cannabinoider på väg ut på marknaden. Nu är folkhälsominister Gabriel Wikström beredd att se över möjlighet införa en s.k. familjeklassning.

Gabriel Wikström Oct, 2014.jpg

Gabriel Wikström Oct, 2014

Detta sedan en klassning nyligen verkar haft avsedd dämpande effekt, tillsammans med information om deras oberäknelighet och fara nått ut efter spice-larmen. Men samtidigt är nya syntetiska droger – där någon molekyl ändrats och vips drogen blir tillåten en tid – på väg ut via nätet.

 

– Vi har idag en av de snabbaste beslutsprocesserna i hela Europa, men det är uppenbart att det inte räcker. Vi måste bli ännu snabbare, särskilt om narkotikaklassning ger sådana här goda effekter. Därför ser vi nu över möjligheten till gruppklassning, säger Gabriel Wikström (S) till SVT.

more

Publicerat i Drygnews, KRIS, Media, Nyheter, Unga KRIS, Vägen UT | Etiketter , , , , | Lämna en kommentar

Krimvecka

KRIS Göteborg kör en utbildningsvecka i Kriminalitet som Livsstil (Krimvecka) [Extern länk] Måndag den 23:e mars till och med fredag den 27:e mars (Vecka 13).
Tiderna är 09.00-16.00 i föreningslokalen på Knipplagatan 4A.

Läs mer

Publicerat i Aktivitet, Göteborg, KRIS, Unga KRIS | Etiketter , , , , , | Lämna en kommentar

KRIS Göteborgs årsmöte

God fortsättning önskar vi er alla. Hoppas ni har haft en fin jul och nyårshelg. Nu är alla lokalkontoren i full drift igen. Som vanligt börjar många planera för kommande årsmöten som hålls fram till och med mars/april.

KRIS Göteborg vill välkomna alla till deras årsmöte som äger rum den 25 februari klockan 14:00. Är du medlem i KRIS Göteborg eller någon annan förening så är du självklart välkommen. Men OSA gärna till Yvonne Kjellman yvonne.kjellman@kris.a.se om du är utanför Göteborgs föreningen.

Varmt välkomna!

KRIS Göteborg
Knipplagatan 4
414 74 Göteborg

Telefon
031-14 51 58

Hitta dit

2014-09-25_Göteborg__MG_6200

Publicerat i Aktivitet, Göteborg, KRIS | Etiketter , , , , , , | Lämna en kommentar

Hälsning kan vara på liv och död

Halsning-KRIS116

Åtta personer har slagit sig ner i sofforna och berättar i tur och ordning hur helgen varit. En har sovit dåligt, en annan är glad över att ha mött en barndomsvän och en tredje är tillbaka efter ett återfall i drogmissbruk, tacksam över att ha överlevt och påtagligt skakad över insikten att ett återfall till förmodligen betyder döden. Det är måndag morgon i Kris Stockholms lokaler på Söder. Kriminellas revansch i samhället är en ideell förening där före detta kriminella och missbrukare hjälper varandra tillbaka in i samhället. När de skiljs åt efter morgonsamlingen ger de varandra varma kramar. Även männen kramar om varandra utan den annars så vanliga dunken i ryggen. Läs mer surfa in på länken här: http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/halsning-kan-vara-pa-liv-och-dod_4125205.svd

Text: Anna Asker SVD

Foto: Malin Hoel SVD

Publicerat i KRIS | Lämna en kommentar

Christer Karlsson i Vienna

Nu har vår förbundsordförande varigt på Vienna international Centre i Österrike. Där har han deltagit på Unodc som står för FN Office of drugs&crime. Att delta på United Nations Headquarters in Vienna gör att Kris kan synliggöra sig i dom större sammanhang där ofta dom små rösterna inte hörs lika bra. Christer berättar att det var en fantastisk upplevelse och att han fick kontakt med några av delgaterna som var där. Bland annat Carl Mörner Embassy of Sweden Second Secretary och Mirella Dummar Frahi Civil Affairs Officer and Team Leder. Det var ett bra tillfälle att utbyte information och erfarenheter. Det blev många bra kontakter som är väldigt svårt att få på hemma plan. Vi hoppas på att detta kan leda till något bra och att ett samarbete i någon form kan utarbetas. Bra jobbat Christer.

http://www.unodc.org/

 

 

 

 

Publicerat i KRIS | Lämna en kommentar

Knarklän

#knarklan

P4 Gävleborg gör en granskning om knarket i länet. Det är en exklusiv granskning som aldrig förut gjorts. Som lyssnare kommer du att få ta del av granskningen på flera plattformar; radio, webb och sociala medier. Här nedan finner du reportrarnas tankar kring granskningen.

Läs mer

Publicerat i Bollnäs, Gävle, KRIS, Media, Nyheter, Unga KRIS | Etiketter , , , , , , , , , , , | Lämna en kommentar

Brottscentralen

Christer Karlsson, förbundsordförande KRIS medverkade i Brottscentralen som sändes den 28 oktober i Aftonbladet TV. Här kan du se hela avsnittet med Christer och mycket mer.

Dela

Publicerat i KRIS, Media, Nyheter | Etiketter , , , , , , | Lämna en kommentar

Ljusmanifestation för narkotikans offer

Den 29/10 uppmärksammade 19 ideella organisationer narkotikans offer med ett seminarium på eftermiddagen och ett offentligt möte med en Ljusmanifestation, musik, tal och tyst minut på ”Plattan”, Sergels torg i Stockholm. Med start 17.00. På den medverkade Xander Turian från Our Untold Story och Elin Wiigh, både från Ungdomens Nykterhetsförbund, Olivia Trygg från Trygga barnen och TV-programmet Djävulsdansen samt Kim Björck från Unga KRIS.

 

Sång på scenFöljande organisationer står bakom manifestationen och minnesdagen:

IOGT-NTO Stockholms distrikt
Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle
Ungdomens Nykterhetsförbund
Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet
Unga KRIS
Anhöriga mot droger
Hela Människan i Stockholms län
SIMON, Svenskar och invandrare mot narkotika
Nykterhetsrörelsens Samorganisation i Stockholm
VITA Nykter
KRIS
Riksförbundet SMART
SMART Ungdom
Sveriges landsråd för Alkohol- och Narkotikafrågor
MHF
Stockholms Läns Nykterhetsförbund
X-con
Föäldraföreningen mot narkotika i Storstockholm
MHF-Ungdom
Junis Stockholms distrikt

Publicerat i KRIS | Lämna en kommentar

Musiken i KRIS och Unga KRIS

Natus

Natus

Aldrig tidigare har det producerats så mycket musik som nu i KRIS och Unga KRIS. Det finns musikstudios i flera lokaler runt om i landet och fler lär det bli. Nu i helgen var bland annat flera personer från KRIS Finland på besök i Stockholm för att spela in några låtar med Unga KRIS:are från olika delar i landet.

En som producerat musik ett tag nu och även gjort en musikvideo är Alexander Jonsson aka ”Natus”. Natus spelade in videon i samband med  Camp Connect som är Sveriges största läger, det är Fryshuset som  anordnar detta läger en gång om året. Videon släpptes nu i dagarna och vi är glada att kunna hjälpa till och dela denna. Hoppas ni gör samma sak?! Här är en länk till några låtar av Natus på Soundcloud

Natus – Ser dig gå
Producent: LionRiddims
Foto och redigering: Moment
Inspelning/mixning:  F.U.S.E (en musik verksamhet i Fryshuset)

 

Publicerat i 08, Aktivitet, Falkenberg, KRIS, Linköping, Media, Nyheter, Stockholm, Unga KRIS | Etiketter , , , , , , , , , , , , , | Lämna en kommentar

Valåret 2014

Sikk Roxx i Almedalen 2014. Foto: Joakim Berndes

Sikk Roxx i Almedalen 2014. Foto: Joakim Berndes

Att det är valår i år har väl knappast undgått någon. Så fort vi slår på tv:n, ser vi partiledare i rutan som överöser oss med sitt valfläsk. ”Om ni röstar på oss så LOVAR VI att göra så och så mycket”! Och så låter det alltid! I skrivande stund är det ca 2 veckor kvar till valet och jag har ännu inte bestämt för vad jag ska rösta på.  Jag vet bara att jag SKA rösta i år! För det är en rättighet jag har som jag ska värna om. Så har det dock inte sett ut under tidigare val, för jag har helt enkelt inte brytt mig. Droger och kriminalitet har varit det enda som har varit viktigt för mig och jag har därför inte röstat sen 1998. Då var jag 19 år och fick rösta för första gången. Sen har det varit ytterligare 3 val, vilka jag inte har brytt mig om alls.

Vilket egentligen är ganska skamligt, med tanke på alla de människor runtom i världen som inte alls får lov att rösta. Jag slipper att få leva i en diktatur, utan några som helst rättigheter. Jag lever i ett demokratiskt land, är fri och borde därför vara tacksam för min frihet och rättighet till att rösta på precis vilket parti jag vill. Jag kan också välja att rösta blankt om jag inte tycker att något parti alls faller mig i smaken. Men jag ska absolut gå och rösta!!

För det är min skyldighet och rättighet som jag är tacksam över att få ha.

Jag vet i alla fall vilket parti jag absolut INTE ska rösta på i alla fall. Och det är Sverigedemokraterna. För deras ”Vi och dem”-politik är verkligen inget jag vill ansluta mig till. Jag är medlem i en underbar kamratförening där ALLA är lika mycket värda! En förening där vi inte gör skillnad på kön, hudfärg, etniskt ursprung, religion, sexuell läggning eller bakgrund. Då kan jag heller inte lägga min värdefulla röst på ett parti som ständigt gör skillnad på folk och folk. Det går helt emot min syn på SOLIDARITET. Och då pratar jag inte om solidariteten gentemot KRIS (som 1 av våra 4 deviser), utan om solidariteten gentemot mina medmänniskor på vår jord. Jag anser att vi alla har en skyldighet att hjälpa de som har det sämre ställt än oss själva. Jag menar inte att vi alla ska bli några vardags-hjältar som lägger all tid och energi på att springa runt och försöka hjälpa alla, men att i alla fall någon gång då och då hålla upp dörren för någon som har händerna fulla med matkassar. Eller att dela med sig av egna erfarenheter till de som är i behov av det.

GENOM ATT HJÄLPA ANDRA, HJÄLPER MAN SIG SJÄLV!

Vi kan alla dra vårt strå till stacken för att hjälpa varandra. Till att skapa ett samhälle där alla har samma värde. Att se till att ingen halkar efter. Till att ge en hjälpande hand till den som trillat. Att vara medlem i KRIS och vara delaktig i att hjälpa andra som är i samma sits som jag själv har varit, är mitt bidrag till att hjälpa till med att bygga upp ett sådant samhälle. Men det finns oändligt många andra områden där vi kan hjälpa till.

Vi kan stå upp emot orättvisor genom att demonstrera. Vi kan lägga våra röster på partier som har något vettigt att komma med. Som värnar om mänskligheten och allas lika värde. Och vi kan öppna vår dörr och bjuda in den som har det tufft och välkomna denne med öppna armar.

I sommar hade jag än en gång möjligheten att få följa med KRIS till Gotland under Almedalen. Och under tiden jag var där, slog det mig att jag faktiskt var där med Sveriges elit inom politik. Inte illa av en f.d. kriminell missbrukare, haha!

Your truly!
”Sikk Roxx”
Christoffer Svensson
Unga KRIS Helsingborg.
http://sikkroxx.blogspot.se

Publicerat i Gästbloggare, Helsingborg, Vägen UT | Etiketter , , , , , , , , , , , , , , | Lämna en kommentar